BAKA IZ SRBIJE (74) JE HIT NA INSTAGRAMU: "Nemojte za svako kihanje u bolnicu i ne švrljajte okolo"

Gospođa Svetlana Davidovac definitivno je nova zvijezda Instagrama jer je potpuno drugačija od svih koje smo upoznali. Baka ima 74 godine i odlučila se obratiti svojim vršnjacima u vezi s koronavirusom, a njezinu objavu definitivno vrijedi pročitati.

  • Zabava

  • 13. Mar. 2020  

  • 0

"Moje preporuke za penzionere tijekom pandemije. Dragi čitatelji (pretežno iz Srbije, BIH i Crne Gore), jučer sam htjela započeti fizikalne terapije za kičmu, ali na sreću stvar nije previše ozbiljna pa je doktor preporučio da dođem kad se smanji opasnost za moju starosnu dob (74). Penzioneri i svi preko sedamdeset, mi smo najugroženiji. Nemojte da se švrćkate bez veze, budite što više u stanu. a nabavke mogu da se obave i preko interneta", započela je gospođa Svetlana objavu na Instagramu.

"Zamolite unuke da vam plate račune ako treba, u bankama su redovi - izbjegavajte to. Također, nemojte se zagađivati lažnim informacijama na svu ovu muku: ako znate engleski čitajte sajt Svjetske zdravstvene organizacije", uputila je Svetlana svoje vršnjake.

"Jako je važno da održavamo higijenu (ruke, izuvanje kad ulazimo u stan, momentalno presvlačenje ako smo bili u prijevozu) ali i da se ne histerizira i ne pravi panika. Ako ste mladi, a čitate moje priče, pokažite ovo roditeljima - oni me trebaju poslušati i da ne jure u dispanzer za svaku malu kijavicu. Zna se koji su simptomi i postoje telefoni ako se sumnja. U Kini polako sve prolazi a tamo je bilo najgore, znači i Europi treba par mjeseci da sve bude kontrolirano i normalno. Ne nasjedajte lažnim informacijama i glupostima a la “jedite bijeli luk” ili “pričao mi susjed koji ima šurjaka na Torlaku čija zaova zna...” Na temu lažnih vijesti isto postoji sajt koji sprječava da se dezinformacije šire kao i virus, stavila sam ga kao link u biografiju", zaključila je gospođa Svetlana i svima poželjela puno zdravlja.

Inače, Svetlana Davidovac je Židovka iz Beograda i majka je srpske novinarke i spisateljice Jelene Đurović. Instagram je otvorila sa 74 godina i na svom profilu dijeli stare slike sebe i svoje ugledne obitelji te s pratiteljima dijeli anegdote vezane za svoj život. Bogata povijest bake Svetlane zanimljiva je i mladoj ekipi na Instagramu te je prati već gotovo sedam tisuća ljudi.

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...