RADONČIĆ DEMANTIRAO ŠAROVIĆA: "Dodika sam ja upozorio, a ne neki kuriri"! (VIDEO)

Ministar sigurnosti BiH, Fahrudin Radončić, demantirao je navode lidera SDS-a, Mirka Šarovića, da su dva "kurira", jedan strani a jedan iz međunarodne zajednice, upozorili Dodika na nelegalnu trgovinu jedne firme iz RS-a sa Iranom

  • Politika

  • 15. Mar. 2020  15. Mar. 2020

  • 8

Radončić je gostovao u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, a njegov prethodnik u istoj emisiji bio je upravo lider SDS-a, Mirko Šarović. Kao što smo već pisali, Šarović je kazao kako je Dodik upozoren sa najmanje dvije adrese da se jedna firma iz RS-a bavi nedozvoljenom trgovinom s Iranom. 

Radončić je pak kazao da Mirko Šarović ne govori istinu, da se Dodik nije susreo ni sa kakvim kuririma, nego da je upravo on, kao ministar sigurnosti, došao do odgovarajućih saznanja te o tome izvijestio Dodika, na nedavnom sastanku u Banjoj Luci.

Radončić se nije složio ni s konstatacijom Mirka Šarovića da aktuelni saziv Vijeća ministara BiH nije sposoban uhvatiti se u koštac s prijetećom ekonomskom krizom koju će izazvati pandemija korona virusa. 

Radončić je govorio i poduzetimm mjerama protiv širenja koronavirusa, migrantskoj krizi, odnosima unutar vladajuće koalicije...

Cijeli razgovor s Radončićem pogledajte u video prilogu. 

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...