MILIJARDER ELON MUSK ŠOKIRAO SVIJET: „Prije ćete umrijeti od posljedica…“

Muskove izjave protive se otkrićima zdravstvenih stručnjaka

  • HiTec

  • 17. Mar. 2020  

  • 0

Elon Musk je zaposlenicima SpaceXa krajem prošlog tjedna rekao 'da će prije umrijeti u sudaru automobila nego od posljedica zaraze koronavirusom', prenosi Buzzfeed.

'Usporedbe radi, šanse da nastradate zbog zaraze novim koronavirusom puno je manja od šanse da poginete u prometnoj nesreći na putu prema poslu' napisao je Musk. Šef SpaceX-a prema izvješću također sugerira da su postoje dokazi da 'bolest nije među sto najvećih prijetnji zdravstvu u SAD-u'.

Ovo, podsjetimo, nije prvi put da Musk (šef SpaceX-a i Tesle) komentira temu - prošlog je tjedna tvitao da je 'panika oko koronavirusa glupa'.

Muskove izjave protive se otkrićima zdravstvenih stručnjaka. Panel stručnjaka sa sveučilišta u Kaliforniji predvidjeli su da ća 40 do 70 posto Amerikanaca biti inficirano unutar sljedećih 18 mjeseci. Musk je zaposlenicima SpaceX-a mailom predožio da rade od kuće ako se razbole te je naglasio da postoji velik broj faktora koji indiciraju kako je strah od virusa prenaglašen.

Zaposlenicima Tesle je također rečeno da rade od kuće ako se osjećaju bolesni ili ako su bili u kontaktu s osobom koja je zaražena. Oni koji će raditi od kuće s potvrdom vodstva će biti plaćeni punom plaćom, dok će oni koji ne pitaju nadzornika moći ostati kući uz 'fleksibilni dopust'. Radnici plaćeni po satu koji ostanu kod kuće dobit će plaću koja odgovara dvanaesterosatnom radnom danu.

Muskovi komentari dolazi na isti dan kao i Trumpovi - američki je predsjednik, naime, nakon nekoliko tjedana stišavanja panike oko koronavirusa odjednom zarazu prozvao izvanrednim stanjem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...