"OVO JE RAT PROTIV MARSOVACA": Alen Islamović otkrio kako podnosi vrijeme u karantinu (FOTO)

Pandemija koronavirusa utiče na sve segmente ljudskog života. Otkazana su brojna velika sportska takmičenja, turneje i koncerti, festivali i sva druga dešavanja, tako da su i sportske, muzičke i glumačke zvijezde morale na pauzu.

  • Estrada

  • 17. Mar. 2020  

  • 1

Većina njih boravi u domovima u samoizolaciji i poštuje preporuke i apele nadležnih o smanjenoj društvenoj interakciji i kretanju. Upravo zvijezde svojim primjerom i javnim pozivima mogu ukazati na to koliko je prevencija važna u ovom trenutku.

Muzička zvijezda iz BiH Alen Islamović ovih dana vrijeme provodi u svom stanu u Zagrebu i, kako kaže, balkon je postao njegov novi svijet.

– Čak nisam do sad ni primjetio da na njemu može biti prelijepo. Jutarnja kafica sa čašom šljivovice, čitanje knjige, plan nabavki za 3-4 dana, za što sam ja zadužen. Sa suprugom gledam najljepše filmove snimljene u zadnjih 50 godina. Čak sam gledao i “Sutjesku”, koja je  fenomenalna. Poslije ručka opet izađemo na balkon, koji ima 20 metara kvadratnih, i uživam uz čašicu dobrog bijelog ili crnog vina i sunce. Taj kućni karantin i nije loš, ako se organizuješ kako treba. Nakon nekoliko dana se navikneš. Supruga Marijana i ja smo sami sa našim ljubimcem i dobro nam ide – govori pjevač.

altFoto: Marjana Islamović/Privatna arhiva

Stanovništvu preporučuje da izbjegava gužve, zadimljene kafiće, pozdravljanja i ljubljenja.

 – Poruke sa TV stanica treba shvatiti ozbiljno. Otkazali smo brojne koncerte po Evropi do kraja aprila. Tu je bilo i dosta koncerata sa “Bijelim dugmetom”. Moramo preživjeti ovu agoniju koja nas je zadesila. Mislim da nam je ovo dobra škola za budućnost. Evropa mora jedinstveno reagovati, a ne pustiti da države samoinicijativno donose odluke. Nered nastaje kad ti komšija istrese smeće u dvorište, a ti to isto smeće prebaciš svom drugom komšiji u dvorište. Trebamo dati ljudima nadu u bolje sutra i da nam vjeruju da će sigurno biti bolje. Ovo je rat protiv Marsovaca – svemiraca koji već preko filmova osvajaju planetu nekoliko puta. Ovo je rat u koji se uvlači i panika i strah od gladi, strah od snova, strah od ljudi, strah od običnog izlaska na ulicu. Vjerujem u pobjedu razuma – optimističan je Islamović.

altFoto: Marjana Islamović/Privatna arhiva

Putem telefona i društvenih mreža u kontaktu je sa brojnim kolegama širom svijeta.

– Čuo sam se sa Bregom. Reče da je stalno u studiju i da toga nema, poludio bi. Sigurno će novom muzikom sve iznenaditi – otkriva Islamović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...