HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Napravite pole od krompira na hercegovački način i oduševite ukućane…

Naš današnji jednostavni obrok nastaje za sat vremena, donosimo recept za 6 osoba

  • Gastro

  • 18. Mar. 2020  

  • 0

SASTOJCI

1,5 kg krompira

mljevena crvena paprika

maslac

sol

biber

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu na 200C. Neoguljeni krompir dobro operite u toploj vodi, obrišite i prerežite po dužini po pola. Posložite na masni papir na lim, začinite crvenom paprikom, posolite, pobiberite i pecite dok ne poprime žuto - smeđu boju i dok se gornja kora ne počne odvajati.

Pečeni krompir pokapajte maslinovim uljem ili na njih stavite kockice maslaca i poslužite.

Servirajte vruće, uz kajmak ili vrhnje.

Prijatno!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...