I JEDNA DOBRA VIJEST: Zvanično otkazan Eurosong zbog koronavirusa

Muzičko takmičenje nacionalnih radiotelevizija Evrope okupljenih oko Evropske radiodifuzne unije EBU, Eurosong zvanično je otkazan.

  • Kultura

  • 18. Mar. 2020  

  • 0

Razlog otkazivanja Eurosonga je pandemija koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet.

"Sa velikm žaljenjem vas informiramo kako je takmičenje za pjesmu Evrovizije 2020. u Roterdamu otkazano", navode organizatori.

Svake godine Eurosong bilježi sve veću gledanost.

Godine 2011. učestvovale su čak 43 zemlje, a isti je pratilo 114,5 miliona ljudi. Eurosong se uživo prenosi u zemljama učesnicama, kao i u Australiji. Snimke Eurosong se emitiraju u još par desetina zemalja širom svijeta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...