KRIV JE: Sanjin Sefić osuđen na 17 i po godina zatvora za smrt studentica Selme Agić i Edite Malkoč

Osuđen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

  • Hronika

  • 19. Mar. 2020  19. Mar. 2020

  • 2

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Sanjina Sefića na 17 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Sefića se teretilo da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Sanjin Sefić nije doveden u sudnicu, a presuda je izrečena i bez prisustva publike. U sudnici su bili samo sudija Igor Todorović, advokat Kerim Čelik i tužiteljica Jasminka Knežević.

Po pravosnažnosti presude, a nakon što odsluži kaznu, donesena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozililima 5 godina. Dužan je ispaliti troškove postupka u iznosu od 43.140 KM. 

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...