RADONČIĆ REZOLUTNO: "Policija RS-a neće biti na granici"

Povodom medijskih ili političkih najava i polemika da će policija RS navodno biti postavljena na granicama Bosne i Hercegovine, treba biti precizan i saopštiti da takva opcija ne postoji, napisao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić na svom Instagram profilu.

  • Vijesti

  • 19. Mar. 2020  19. Mar. 2020

  • 0

- U situacijama viška riječi ili politizacijama, najbolje se ponašati institucionalno. Direktor Granične policije BiH Zoran Galić jutros je tražio pismeno pojašnjenje od Ministarstva unutrašnjih poslova RS i dobio zvaničan odgovor od Darka Ćuluma, direktora policije RS. Stavljam na uvid javnosti odgovor gospodina Ćuluma na zahtjev gospodina Galića i Galićev naknadni akt. Konstatacija na kraju Ćulumovog akta, kao i posljednji pasus Galićevog dopisa, odlično objašnjavaju da obje policijske agencije rade isključivo u okviru zakona i da nema nikakvog izlaska na granicu ili entitetsku liniju - napisao je Radončić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...