MINISTRICA PROSVJETE I KULTURE U VLADI RS-a NATALIJA TRIVIĆ: Đacima će biti priznata nastava na daljinu i završiće školsku godinu... (VIDEO)

U Banjaluci je ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić kazala kako od ponedjeljka počinje nastava na daljinu i za srednjoškolce

  • Kultura

  • 20. Mar. 2020  20. Mar. 2020

  • 0

Ministarstvo već putem medija provodi nastavu na daljinu za učenike osnovnih škola, kazala je Trivić.

Djeca ovim načinom mogu raditi intenzivno sa učiteljima, a od ponedjeljka i srednjoškolci sa profesorima. Nastava na daljinu je jedna od oblika nastave koja je zakonski priznata i u zakonskim je okvirima.

Djeca, roditeljii nastavnici su shvatili ovo ozbiljno kazala je ministrica.

Srednjošklolci će učiti na daljinu preko određenih alata za komunikaciju uz dogovor sa svojim školama i nastavnicima.

Organizovana je i Oline nastava za djecu sa poteškoćama i djecu koja pohađaju Muzičku školu.

Različita su tumačenja ovog online učenja, kazala je Trivić. Ove informacije dolaze i od pojedinih profesore i ljudi na društvenim mrežama. Neki tvrde kako đaci neće završiti školsku godinu, istakla je ona.

“Ovim putem želim da svi shvate da će školska godina biti završena i da pravna legislativa nam dopušta da učenici nakon učenja na daljinu mogu izaći na finalni ispit”.

Trivić se pozvala na jučerašnju odluku u kojoj stoji da će najstrožije biti kažnjavani oni koji plasiraju informacije koje nisu tačne i izazivaju paniku.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...