POZITIVNA STRANA PANDEMIJE KORONAVIRUSA: Turisti su napustili Veneciju i u sred crnila korone - desilo se nešto divno

Također, bez vaporeta i gondola boja kanala postaje providnija...

  • Šareni svijet

  • 20. Mar. 2020  20. Mar. 2020

  • 0

Kako je Italija u drugoj sedmici karantine na nivou cijele države uslijed pandemije koronavirusa, građani ove zemlje imali su vremena na pretek da gledaju na ulice kroz prozore domova. Stanovnici Venecije su imali predivan prizor: labudovi su se vratili u kanale ovog grada.

Također, bez vaporeta i gondola boja kanala postaje providnija - sada su i srebrne ribe ovih voda vidljivije.


Ovaj prizor koji pruža nadu i utjehu Italijani su podijelili na Twitteru, a istom su se radovali i ljudi van granica Italije.

Takođe, i delfini su primjećeni u venecijanskoj laguni.

Trenutna situacija sa COVID-19 virusom te zatvaranje granica, uzrokovali su i smanjenje zagađenja zraka u Italiji, pokazali su satelitski snimci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...