MUZIKA U IZOLACIJI (II); ON I "FIUMENSI", ZA „SB“ GOVORI NENO BELAN: „Sutra imamo koncert u...“

Dok su u izolaciji, mirovanju, prinuđeni da ne rade, regionalni muzičari će nam, ipak, govoriti šta rade, sviraju li i planiraju li nešto u danima kad se ništa ne može planirati; tri, skoro, ista pitanja za svakoga - odveć dosta, u ovakvim vremenima

  • Kultura

  • 20. Mar. 2020  21. Mar. 2020

  • 0

Vjerovali ili ne, Neno Belan i njegovi „Fiumensi“, sutra će održati koncert. I to s početkom u 20 sati. Mjesto događaja je stan Nene Belana u Rijeci, a koncert možete gledati na službenoj Facebook stranici „Ožujskog piva“. 

Zbog koronavirusa otkazali ste brojne koncerte, promocije, gostovanja, druženja, snimanja, pojavljivanja. Ali, ako je svako zlo za neko dobro, može li ovo sadašnje i zaista biti dobro?

Kako svima tako i meni, dakle u kućnoj poluizolaciji sam i pridržavam se odgovorno uputa koje smo dobili i dobijamo svakodnevno od nacionalnog stožera, iako nitko nije 100% siguran, bar umanjujem statističku vjerovatnost za dobijanje virusa i njegovo širenje dalje. Ova situacija je definitivno zlo u raznim aspektima, a ako ćemo se držati te poznate krilatice, već se javljaju razmišljanja kako će nas ova novonastala situacija duhovno resetirati, zbližiti čovječanstvo, pružiti priliku da se opet osvijestimo kako su prije materijalnih mnoge stvari bitnije.

Kako bend, odete li na probu, ili svirate kod kuće?

Hvala na pitanju, bend je za sad odlično, a što se tiče probe, mi ne probamo ni kad nema virusa, a kamoli sad. :) Naime, 23 godine smo zajedno i svake godine odsviramo i po 80 koncerata pa računajte. Ako dosad nismo naučili svirat', i nećemo nikad. Kod kuće imam studio pa se zabavljam u slobodnom vremenu tamo, a slobodnog vremena naravno ima sad koliko mi duša želi.

Kad sve ovo prođe, a proći će, gdje ćete održati prvi koncert?

Pa prvi koncert ćemo imati i prije nego ovo prođe, točnije sutra u 20 sati, i to online, subota, dakle, naša svirka iz gajbe Neno Belana & Fiumensa u Rijeci. Za dalje nitko ne zna što će se događati, pa tako ni mi... Kakogod, ostanimo pozitivni, otvorenog srca i snažni.

(D.Bajramović)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...