ON JE IPAK JEDAN OD NAJVEĆIH: Na današnji dan 1984. godine velemajstor Baka Slišković je postigao golčinu kakva se rijetko viđa… (VIDEO)

Dana 21. marta 1984. Hajduk je na krcatom i kišom potopljenom Poljudu na uzvratu četvrtfinala Kupa UEFA-e dočekao Spartu, koja je u prvoj utakmici u Pragu pobijedila 1:0

  • Jeste li znali

  • 21. Mar. 2020  21. Mar. 2020

  • 1

Hajduk je 80-ih odigrao nekoliko europskih kišnih klasika: Tottenham, Dnjipro, Sparta, ali najbajkovitiji je onaj protiv praškog velikana.

Hajduk je na putu do osam najboljih u ovom euro-kupu izbacio rumunjsku Universitateu, mađarski Honved i niški Radnički (nemojte se smijati, nemate pojma kako su tad bili jaki) i prvu četvrtfinalnu utakmicu u gostima gubi 0:1.

Na Poljudu je pobjedu vrijednu polufinala očekivalo 50.000 navijača, koji su se oduševili u 18. minuti kada je Ivan Gudelj poništio Spartinu prednost.

Međutim, ono što se dogodilo u 119. minuti, kada su već svi očekivali penale, najljepša je priča u 41 godinu dugoj povijesti Poljudske ljepotice. 

Skraćeni korner izvodi Baka Slišković i dok se očekuje centaršut u prepuni peterac, on baš svima na terenu i stadionu prodaje lažnjak i puca izravno u gol. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...