PORUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA UJEDINJUJE SVE NARODE SVIJETA: Nikada niste pročitali ništa slično! Očitao lekciju u jeku borbe protiv koronavirusa!

Riječi koje bi svako morao da zapamti.

  • Sport

  • 22. Mar. 2020  

  • 0

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uputio je opširnu poruku svijetu koji se bori protiv pandemije koronavirusa. On se osvrnuo na duhovno stanje planete i pozvao narode da se ujedine, kao i stanovnike da ostanu kućama. Posebnu zahvalnost je istakao prema Kini, koja nesebično pomaže srpskom narodu.

"Molim se za zdravlje i izlečenje svih vas. Neka vam Bog isceli sve rane koje imate, fizičke, mentalne i duhovne. Neka vam podari zdravlja, energije i radosti danas. Ovo su veoma izazovna vremena za sve. Šaljem vam podršku i molitve. Ostanite kod kuće i time pomognite zdravstvenim radnicima da se pobrinu za sve ljude kojima je pomoć neophodna. Nemojmo da ih opterećujemo u ovim teškim vremenima više nego što je neophodno. Živimo u brzim, modernim vremenima. Nemamo vremena da se zaustavimo i da razmislimo o životu, samo želimo da budemo što više produktivni. Ja sam skroz za produktivnost, ali iskreno mislim da je karantin sada mnogim ljudima dobrodošao. Barem meni jeste. Dozvoljava mi da provodim kvalitetno vreme sa svojom porodicom. Da se smejem, volim, ljubim, grlim do besvesti sa svima njima. Da shvatim koliko naizgled jednostavne stvari čine život kompletnijim i ispunjenim. Stalna kretnja, posebno za nas tenisere, je karakteristična i često nas ne drži mesto. Ostankom kod kuće ne samo da ćemo da pomognemo da se virus ne raširi nego ćemo imati vremena da se posvetimo sebi i svim onim potisnutim emocijama, podsvesnim programima za koje se nikad "nema vremena". Za tako ključan unutrašnji rad mora da postoji vreme i sada nam je nametnuta ova situacija kao podsetnik da se bavimo sobom. Da pronađemo mir, da vežbamo svoj um, da mislimo srećne i pozitivne misli što češće, da se molimo i tihujemo, da pišemo, čitamo, pevamo, plešemo, sviramo, radujemo se... Sve to u svrsi podizanja lične vibracije, a samim tim i vibracije čitave planete, svih ljudi, životinja, ekosistema. Ovo je šansa da pomognemo našoj majci prirodi da se što bolje oporavi. Svi smo povezani sa jednim Izvorom koji nam daje snagu da ovakve trenutke vidimo kao priliku za rast. Sada ćemo, nadam se, shvatiti koliko dela pojedinca utiču na opšte stanje nacije i planete. Bog vas blagoslovio i želim vam svima ljubav, zdravlje i mir.

P.S. Velika zahvalnost svim zemljama koje se uzajamno pomažu u ovim trenucima. Republika Kina koja je veliku muku pretrpela u borbi sa virusom šalje nesebično pomoć Srbiji kroz svoje stručnjake i opremu koja će nam puno značiti. Hvala vam", stoji u objavi Novaka Đokovića.

"Da bismo dobili nešto što nikada nismo imali, moramo učiniti nešto što nikada nismo učinili. Kada nam Bog uzima nešto što ne možemo shvatiti, on nas ne kažnjava, već nam otvara ruke da primimo nešto još bolje. Božja Volja nas nikada neće odvesti negde gde nas Božja Milost neće zaštiti. Bože, uđi u moju kuću i oduzmi sve moje brige i bolesti, leči i bdij nadamnom i mojom porodicom, u božje ime. Amin"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...