PREMIJER NOVALIĆ HITNO REAGOVAO NA UDAR NA USTAVNI POREDAK U KANTONU 10: "Ujutro ću ovu tzv. naredbu proslijediti tužilaštvu da je procesuira"

Federalni premijer Fadil Novalić ocijenio je naredbu Štaba civilne zaštite Kantona 10 o zabrani građanima Bosne i Hercegovine da ulaze ili prolaze kroz taj kanton kao napad na ustavni poredak i najavio je da će zatražiti reakciju tužilaštva.

  • Politika

  • 22. Mar. 2020  

  • 6

"Svjedoci smo da situacija izazvana korona virusom stvara panična, a ne racionalna rješenja. Tako je i Štab Civilne zaštite Kantona 10 donio tzv. naredbu, zabranivši građanima Bosne i Hercegovine da ulaze ili prolaze kroz Kanton 10, što smatram napadom na ustavni poredak Federacije Bosne i Hercegovine", kazao je Novalić.

"Ujutro ću ovu tzv. naredbu proslijediti tužilaštvu da je procesuira",  poručio je Novalić.

Podsjećamo, danas je održana vanredna sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite Kantona 10 na kojoj su donesene četiri nove naredbe koje su usmjerene na suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane korona virusom (COVID-19) na području ovog kantona.

(Fena / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...