LIVERPOOLOV IGRAČ JE MISTERIOZNI HEROJ NACIJE: Nije htio da se ovo sazna, ali sada je sve jasno…

Razotkriven je tajanstveni junak rata protiv korone u Britaniji

  • Šareni svijet

  • 23. Mar. 2020  

  • 0

Nije htio da se to zna, ali brojni kojima pomaže nisu mogli odoljeti da ga ne odaju.

Andy Robertson (26), igrač Liverpoola i kapiten reprezentacije Škotske je "misteriozni donator" koji tokom epidemije koronavirusa po Ujedinjenom Kraljevstvu svojim donacijama izdržava čak šest "banki hrane".

To su institucije za siromašne i beskućnike, a u vrijeme korone brunu se za najosjetljivije kategorije stanovništva.

Robertson tokom pandemije financira šest banki hrane na području rodnog Glasgowa, otkriva Times i ističe da je ovo samo dio dobrotvorstva igrača "ekstremno posvećenog humanitarnom radu i donacijama kojima pokušava poboljšati živote drugima, ali koji ne želi da se to zna".

Isti izvor piše da Robertson pomaže banke hrane već tri godine i da je prošlog tjedna donacijom olakšao funkcioniranje klinici koja skrbi o mentalno oboljelima.

Robertson, koji tjedno zarađuje 60.000 funti, tako na najplemenitiji način troši dio svog bogatstva, jer samo jedna od šest banki hrane koju izdržava, Glasgow NE Foodbank i koja se nalazi blizu Celtic Parka, od početka epidemije pripremila je čak 53.000 obroka.

"Hvala škotskom nogometašu koji je donirao veliku količinu novca bankama hrane, uključujući i našoj. Ne možemo mu dovoljno zahvaliti", napisala je NE Foodbank na Twitteru, nakon čega se otkrilo da je riječ upravo o Robertsonu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...