"LIJEČILI SE" OD VIRUSA: Masovno trovanje alkoholom i to u državi u kojoj su njegova prodaja i konzumacija strogo zabranjeni

U Iranu je preminulo 219 osoba usljed masovnog trovanja alkoholom, nakon glasina da je on lijek od virusa korona, javljaju iranski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore

  • Šareni svijet

  • 23. Mar. 2020  23. Mar. 2020

  • 0

Kako je saopštio Medicinski fakultet u Tabrizu, provincija Istočni Azerbejdžan, u tom regionu se otrovalo 230 osoba, od kojih je 20 preminulo. Vlasti provincije Alborz su javile da je kod njih preminulo 20 osoba, a u provinciji Huzestan 63. Tragičan ishod je imalo i 66 osoba u provinciji Fars, prenosi Sputnjik.

Kako je saopštio tužilac grada Keredž u Alborzu, do ove tragedije je došlo zbog širenja informacija na društvenim mrežama da je alkohol lijek protiv virusa korona.

Posljednjih dana u Iranu, između ostalog u provinciji Fars, oduzeto je 50.000 litara alkohola, dok su proizvođači uhapšeni. Podsjećamo, u Iranu je više od 21,600 ljudi zaraženo virusom korona, od čega je 1.685 preminulo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...