Šareni svijet
U SRED EUROPE ARHEOLOZI PRONAŠLI DIVOVSKE CIPELE: Ko ih je mogao nositi
Prije 16 min0
Još ukusniji od kupovnog i definitivno puno zdraviji. Ako nemate svježi paradajz može poslužiti i onaj iz konzerve, ali je kuhanje kraće
Gastro
23. Mar. 2020 23. Mar. 2020
0
2 kg paradajza
1 luk
1 čehna bijelog luka
70 gr šećera
20 ml jabukovog sirćeta
20 gr gustina
so
biber
1. Paradajz operite i očistite pa izrežite sa lukom na kockce.
2. Sameljite u multipraktiku i kuhajte na srednjoj vatri dok pola tekučine ne ispari.
3. Dodajte sirće i posolite po želji pa kuhajte još 10-ak minuta.
4. Dio smjese odvojiti pa dodati gustin.
5. Vratiti u šerpu i kuhati još 10 minuta pa nasuti u tegle.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Šareni svijet
U SRED EUROPE ARHEOLOZI PRONAŠLI DIVOVSKE CIPELE: Ko ih je mogao nositi
Prije 16 min0
Hronika
NEBO SE IZNENADA POTPUNO SMRAČILO: Dramatične posljedice velikog nevremena u Splitu, brojne gradske ulice pod vodom (VIDEO, FOTO)
Prije 17 min0
Regija
JULI JE, A TEMPERATURA NULA STEPENI: U Sloveniji pao snijeg
Prije 24 min0
Ekonomija
ČOKOLADA POSTAJE LUKSUZ?: Cijene otišle u nebo, ali potražnja ne jenjava
Prije 27 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
Prije 20h0
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
Prije 21h0
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.