Vijesti
VATRA SE PROŠILA, NE MOGU JE OBUZDATI: Evo kako iz zraka na jugu BiH izgleda veliki požar (VIDEO)
Prije 2h0
Još ukusniji od kupovnog i definitivno puno zdraviji. Ako nemate svježi paradajz može poslužiti i onaj iz konzerve, ali je kuhanje kraće
Gastro
23. Mar. 2020 23. Mar. 2020
0
2 kg paradajza
1 luk
1 čehna bijelog luka
70 gr šećera
20 ml jabukovog sirćeta
20 gr gustina
so
biber
1. Paradajz operite i očistite pa izrežite sa lukom na kockce.
2. Sameljite u multipraktiku i kuhajte na srednjoj vatri dok pola tekučine ne ispari.
3. Dodajte sirće i posolite po želji pa kuhajte još 10-ak minuta.
4. Dio smjese odvojiti pa dodati gustin.
5. Vratiti u šerpu i kuhati još 10 minuta pa nasuti u tegle.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Vijesti
VATRA SE PROŠILA, NE MOGU JE OBUZDATI: Evo kako iz zraka na jugu BiH izgleda veliki požar (VIDEO)
Prije 2h0
Društvo
AKO JE OD DODIKA I PREVIŠE JE: Dok on komentariše Thompsona, a u RS-u najavljuju nastup negatora genocida u Srebrenici i to 11. jula
Prije 2h0
Hronika
ADNANA ALIBABIĆA I DALJE NEMA: Napustio bolnicu prije 13 dana i od tada mu se gubi svaki trag
Prije 2h0
Vijesti
"DŽUVO KOLIKO KOŠTA DRŽAVA I NAGODBA": Nebojša Vukanović prozvao direktora OSA-a pa poručio: "UDBA ovdje i dalje drži sve konce"
Prije 2h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.