NENADIĆ POZVAO GRAĐANE: "Izdržimo još dvije-tri sedmice, to je ključni period"

Premijer KS Mario Nenadić je na današnjem obraćanju pojasnio kako se donose odluke na nivou FBiH kada je riječ o mjerama prevencije širenja pandemije korona virusa.

  • Politika

  • 24. Mar. 2020  

  • 0

"Sistem je jednostavan, želim samo da ohrabrim građane. Generalne odluke se donose na nivou FBiH. Tu imamo Štab CZ. Svi kantoni su dužni svaku od tih naredbi prilagoditi svojim potrebama i stanju, to radi i naš Štab. Svoje odluke spuštaju na općinske štabove. Malo ratni i vanredni scenario u odnosu na redovne uslove", kazao je Nenadić i dodao:

"Svi ti štabovi rade na implementaciji onoga što odluči Kanton. Kooperativno stanje je uzrokovano izazivanjem stanja nesreće. Još bih pomenuo da ćemo već za sutra nastojati osigurati neki oblik komunikacije, malo više interakcije, pa ćemo osigurati model da se objedine pitanja".

Još je pojasnio da je pred nama ključni period.

"Dužni smo pružiti odgovore na ono što interesuje građane KS, napominjemo da neće biti povlastica, sav prioritet je u tome da se zaustavi pandemija. Izdržimo još dvije-tri sedmice, to je ključni period da vidimo u kojoj smo fazi problema".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...