ŠERANIĆ DONIO ODLUKU: Sve zaražene izmješta iz Kliničkog centra RS-a..

Uočeno je da se virus širi više među klasterima u porodicama i da je zbog toga odlučeno na ovu mjeru.

  • Politika

  • 24. Mar. 2020  

  • 0

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, rekao je da će svi pozitivni na koronavirus sa slabijim simptomima od sutra biti prebačeni u Studentski centar u Banjaloj Luci koji je ispražnjen, a sve u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

- Tamo će biti pod nadzorom i tu imamo uslove za laboratoriju. Sve njihove ukućane ćemo testirati i ako budu negativni ostaće u kući, u suprotnom i oni idu u Studentski centar – naveo je Šeranić.

On je dodao da je uočeno da se virus širi više među klasterima u porodicama i da je zbog toga odlučeno na ovu mjeru.

- Takođe, razdvajanje zaraženih, sa slabijom, srednje težom i teškom kliničkom slikom, bit će provedeno i u Bijeljini – ističe on.

U Republici Srpskoj ukupan broj zaraženih korona virusom je 114.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...