ODLIČNA VIJEST IZ MOSTARA: "Nakon povratka iz Zagreba, Čović ide u samoizolaciju 14 dana"!?

Prelaskom bh. granice i povratkom u BiH, lider HDZ-a Dragan Čović i njegova pratnja sebi su odredili 14-dnevnu samoizolaciju, propisanu naredbom Štaba civilne zaštite FBiH, piše mostarski portal "Poskok"

  • Mini market

  • 24. Mar. 2020  24. Mar. 2020

  • 0

Portal piše kako se Čović sastao u Zagrebu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem, i nakon povratka u BiH, prema odredbama odluke Kriznog štaba morao bi sa svojom pratnjom otići u samoizolaaciju.

"S obzirom na odluku Kriznog stožera BiH da od 16. ožujka od 6 sati stupa na snagu odluka da se svi državljani Bosne i Hercegovine koji ulaze u BiH upućuju u samoizolaciju, s ciljem prevencije širenja koronavirusa, isto znači da bi se predsjednik HDZ BiH kao i sve osobe koje su bile s njim u pratnji u posjetu Hrvatskoj, morali samoizolirati na dva tjedna", piše mostarski portal koji podsjeća da prema zapovjeđenoj proceduri, nakon standardnog pregleda na graničnom prijelazu, građani Bosne i Hercegovine, koji ulaze u zemlju, idu u 14-dnevnu izolaciju.

Portal piše kako je za nepoštivanje odluke o izolaciji predviđena novčana kazna od 1.000 do 10.000 maraka, ali i zatvorska kazna u trajanju do godinu dana, te napominje da će se svi građani Bosne i Hercegovine koji u narednim danima budu ulazili u domovinu morati pridržavati odluka nadležnih irgana.

"U svemu ovome postavlja se pitanje zašto je hrvatski lider, unatoč oštrim mjerama prevencije, imao potrebu osobno izraziti solidarnost sa hrvatskim premijerom te sam sebi, tako, odrediti mjeru samoizolacije. Je li to učinio svjesno i koji je tomu razlog", pita se mostarski portal koji primjećuje da se na službenoj fotografiji jasno vidi da sva tri zvaničnika (Čović, Plenković, Jandroković) poziraju noseći zaštitne maske, ali ne i rukavice, koje medicinski stručnjaci preporučuju kao najosnovniji i najvažniji vid zaštite u borbi protiv korona virusa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...