NOVI DETALJI O MUČNOJ PRAVDI KOJE JOŠ NEMA: Jesu li policajaci, koji su vodili istragu, upleteni u otmicu i ubistvo Davida Dragičevića, kakva je uloga Milana Tegeltije?

Ilić je lažno optužio žrtvu zločina da je počinio krađu, ali je lagao, za šta postoje neoborivi dokazi.

  • Hronika

  • 24. Mar. 2020  24. Mar. 2020

  • 0

Piše: Slobodan Vasković 

Tijelo Davida Dragičevića je prije dvije godine, na današnji dan, pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas; David Dragičević otet je u noći 17/18.03.2018., potom mučen i ubijen. Ubice još nisu privedene pravdi, štite ih korumpirani pojedinci iz pravosuđa,  kao i dio vrha MUP RS. 

U protekle dvije godine, postupajući tužilac Dalibor Vrećo nije dozvolio da istraga o ubistvu bude sprovedena kako bi se otkrile osobe koje su likvidirale dvadesetjednogodišnjeg mladića; Vrećo čak sto dana nije htio da donese Naredbu o sprovođenju istrage zbog zločina teškog ubistva; Učinio je to, konačno, 28.06.2018., ali je nastavio sve vrijeme da opstruiše taj proces, teško zloupotrebljavajući tužilačku poziciju. Pokušao je da, podmetanjem lažnog svjedoka, istragu odvede u ćorsokak ili, pak, da “otkrije” odranije spremljene “žrtvene jarčeve”; Kada je spriječen da to učini, Vrećo je u potpunosti zaustavio istragu, čineći sve kako ubice ne bi bile otkrivene. 

U tome ga nije spriječio Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac OJT Banjaluka; Dapače, on je podržao sve njegove opstrukcije; Vreću štite i  Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog tužioca, kao i Dragan Lukač, koji je na čelu MUP RS.

Protesti zbog nerješavanja ubistva Davida Dragičevića počeli su u Banjaluci 26.03.2018. godine; Protesti su počeli nakon pres koneferenije pripadnika MUP RS, tadašnjeg visokog funkcionera Darka Ilića, koji je, javno, u prisustvu patologa Željka Karana, pokušao da zataška ubistvo i demonizovao žrtvu zločina.

Bilo je to prvi put u istoriji MUP RS da se na pres koneferenciji pojavi patolog; Ilić je lažno optužio žrtvu zločina da je počinio krađu, ali je lagao, za šta postoje neoborivi dokazi.

Iako su raskrinkane brojne Ilićeve laži, iako je dokazano da je namjerno iznosio laži, on nikada nije odgovarao ni za šta, kao ni bilo ko od onih koji su bili sa njim na toj, po zlu poznatoj, pres konferenciji. Niti je bilo ko odgovarao zbog svjesnog uništavanja brojnih dokaza, iznošenja neistina i satanizacije žrtve zločina.

Protesti zbog nepronalaženja ubica Davida Dragičevića trajali su do decembra 2018. godine, kada su razbijeni brutalnom policijskom silom 25. i 29.12.. 

Od tada, svi oni koji su zahtijevali da se otkriju ubice Davida Dragičevića i njihovo kažnjavanje stavljeni su, Lukačevom nepisanom odlukom, izvan zakona; Izloženi su progonu i pravosudnom mobingu; Protiv članova grupe "Pravda za Davida, podnesene su desetine prijava; Najveći dio već je odbačen kao nepotpun, lažan, netačan. Uprkos jasnoj zloupotrebi pravosuđa, niko iz tih institucija nije pokrenuo nikakvu istragu protiv onih koji organizovano podnose lažne prijave. 


Tijelo Davida Dragičevića, koji je bio sahranjen u Banjaluci, ekshumirano je 12.03.2019., po nalogu njegoviih roditelja Davora Dragičevića i Suzane Radanović, i prevezeno u austrijski gradić Viner Nojštat gdje je ponovo sahranjeno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...