NOVALIĆ POSTAVIO USLOV ZA PREUZIMANJE ALUMINIJA: "Prvi put kada se plata ne isplati radnicima, ugovor..." (VIDEO)

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je da Vlada Federacije BiH nije razmatrala ponudu "Abraham Grupacije" o zakupu dijela imovine Aluminija Mostar, ali da je dobila ugovor te da ima uvid u njega.

  • Politika

  • 24. Mar. 2020  

  • 2

- Ugovor je po našem zahtjevu znatno poboljšan, nema više pritiska da oslobađamo od carina na određene robe i to je sad odluka Uprave i menadžmenta Aluminija - kazao je Novalić danas na pres-konferenciji.  

Istakao je da tu Vlada FBiH ima manjinski udio te da će pristati na svaki angažman samo pod jednim uslovom, a to je da ugovor bude prekinut prvi put kada se plata ne isplati radnicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...