DJECA BARCELONE VELIKOG SRCA: Messi i Guardiola donirali po milion eura za borbu protiv koronavirusa

Brojnim poznatim osobama koje su posljednjih dana donirale novac za borbu protiv koronavirusa u srijedu su se pridružili i menadžer engleskog prvaka Manchester Cityja Josep Guardiola te zvijezda španskog prvaka Lionel Messi.

  • Sport

  • 24. Mar. 2020  

  • 0

Guardiola je donirao milion eura za nabavu medicinske opreme fondaciji Angel Soler Daniel i Medicinskom fakultetu u Barceloni.

Prije Guardioline donacije, fondacija je prikupila 33,000 eura tijekom tri dana.

Milion eura donirao je i Messi. Prema pisanju španskog sportskog dnevnika "AS" kapiten Barcelone je svoju donaciju podijelio na bolnice u Barceloni, gradu u kojem živi od svoje 13. godine, te svojoj rodnoj Argentini.

(N1 / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...