„TUTNJAVA I PODRHTAVANJE, OPET NEMA SPAVANJA“: Nekoliko jakih potresa uzdrmalo Zagreb, najsnažniji je bio…

U utorak navečer, dva dana od jakog potresa jačine 5,5 po Richteru, Zagreb je zatreslo niz manjih potresa. Jedan od 3.2 stupnja prema Richteru u 20.53, a drugi slabiji dvije minute kasnije

  • Hronika

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

Epicentar oba potresa bio je u Markuševcu. Slab potres osjetio se i u 22.38.

„Večeras, 24. marta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su dva potresa na području grada Zagreba s epicentrima lociranim na području Markuševca. Prvi, jači potres magnitude M=3.2 prema Richteru dogodio se u 20 sati i 53 minute, dok se drugi slabiji magnitude M=2.2 prema Richteru dogodio dvije minute kasnije u 20 sati i 55 minuta. Intenzitet u epicentru jačeg potresa bio je IV stupnja, a slabijeg II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice“, stoji u objavi Seizmološkog zavoda Hrvatske.

„Tutnjava i podrhtavanje, drugi također ali kraće. Opet nema spavanja noćas“, pišu stanovnosi Zagreba na web stranici EMSC-a.

Od nedjelje do utorka u podne gotovo 80 potresa zatreslo je Zagreb.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...