SMANJUJE UPALE, REGULIRA KRVNI TLAK, JAČA IMUNITET: Ova dva sastojka čine čuda, svi ih imamo u kući, ali ih treba pravilno dozirati…

Od davnina se smatra jednim od najefikasnijih sredstava protiv raznih bolesti, a u kombinaciji s medom na prazan želudac djeluje još jače

  • Zdravlje

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

Bijeli luk i med ljekovita su mješavina, a ovo su neke od dobrobiti eliksira iz narodne medicine:

-poboljšava cirkulaciju krvi

-normalizira krvni tlak

-snižava razinu „lošeg“ kolesterola

-smanjuje upale

-jača imunitet

-eliminira kašalj

-oporavlja tijelo od prehlade i gripe

Med dodatno pojačava korisna svojstva bijelog luka. Koristeći ovaj eliksir sedam dana na prazan želudac, znatno ćete poboljšati svoje zdravlje.

SASTOJCI

1 šoljica domaćeg meda

10 režnjeva bijelog luka

PRIPREMA

Sameljite bijeli luk u blenderu. Stavite ga u teglu, pa dodajte med. Zatvorite teglu i ostavite je na hladno mjesto sedam dana. Ovaj domaći eliksir uzimajte svaki dan na prazan želudac i to samo po jednu kašiku.

Potom, napravite pauzu nekoliko dana, pa sve ponovite.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...