U ŠPANIJI NAJGORI DAN OTKAKO JE POČELA KRIZA: Po broju žrtava prestigla Kinu; U posljednja 24 sata umrlo čak...

Španija je sa 3.434 smrtna slučaja prestigla Kinu po broju žrtava i trenutno je druga zemlja u svijetu po toj neslavnoj statistici, iza Italije, saopštilo je danas špansko Ministarstvo zdravlja.

  • Svijet

  • 25. Mar. 2020  25. Mar. 2020

  • 0

U Kini je od virusa Covid-19 umrlo 3.287 osoba, a u Italiji 6.820, prenosi španski "El Pais".

Za samo 24 sata u Španiji je umrlo 738 osoba, što je za 27 posto više nego juče, a zaraženo je ukupno 47.610 osoba.

Vlada Španije nada se da će do kraja nedjelje efekti izolacije početi da daju rezultate, a danas popodne Kongres bi trebalo da odluči da li da produži vanredno stanje do 11. aprila.

Ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska rekao je da je ubijeđen da će do tada neke mjere moći da se ublaže, ali da je još prerano razmišljati o tome.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...