KORONAVIRUS UŠAO I U VLADU SRBIJE: Dačić detaljno opisao kako je došlo do širenja zaraze

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislav Blažić zaražen koronavirusom, kao i da je i u samoj zgradi Vlade i sali gdje se održavaju sjednice bio u kontaktu sa jednim krugom ljudi.

  • Regija

  • 25. Mar. 2020  

  • 3

Kako je Dačić rekao, Blažić je iz Kikinde, grada koji je jedan od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji, a prije pojave simptoma dolazio je na posao u Vladu i Ministarstvo i bio u kontaktu sa kolegama.

Dačić je, u gostovanju na televiziji Happy, objasnio da je Blažić prisustvovao sastanku resornog Vladinog odbora, u sali gdje se održavaju sjednice, a tamo je bio u kontaktu sa ostalim članovima.

Kako su ranije objavili mediji, svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s njim su poslati u izolaciju, dok je Blažić hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Imamo i drugih zaposlenih u Vladi i ministarstvima koji su zaraženi, rekao je Dačić, ne precizirajući o kojem broju se radi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...