DOK U ITALIJI BROJE MRTVE NA HILJADE: Kontroverzni predsjednik kluba se oglasio sa nečuvenim prijedlogom!

Lopta je u Italiji stala prije dve nedjelje, Serija A je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Italijani su se u tom trenutku nadali da će biti prilike za nastavak već u maju, međutim ispostavilo se da je to bio početak surove borbe sa opakim virusom u kojoj je do danas preminulo preko 7.000 ljudi.

  • Sport

  • 25. Mar. 2020  25. Mar. 2020

  • 0


Neposredno prije nego što će sve, pa i fudbal, stati - Juventus je pobijedio Inter 2:0 i popeo se na prvo mjesto sa bodom prednosti u odnosu na Lazio.

Na pitanje da li bi, i kada, prvenstvno moglo biti nastavljeno, predsejdnik Sampdorije Masimo Ferero odgovorio je da ne vidi način kako bi se sezona mogla privesti kraju i da je ovdje kraj.

- Borba za Skudeto? Znam da bi me Klaudio Lotito ubio zbog ovoga, ali to je život, za mene je ovo kraj, sezona je gotova, prema trenutnom stanju na tabeli - rekao je Ferero i tako sigurno razljutio sve navijače Lazija, ali i još nekih klubova.

- Ovako bi trebalo: Hipotetički, možemo da odvojimo mjesec dana za pripreme, od 4. aprila do 4. maja, odigramo 12 utakmica, uđemo u august i šta onda? Šta će se desiti sa narednom sezonom? Hajde da pričamo o sljedećoj sezoni, ne ovoj - zaključio je prvi čovjek kluba iz Đenove.

Njegov stav je da svih 20 ekipa iz Serije A treba i dogodine da nastupa u najvišem rangu, u koji bi plasman izborile i dvije prvoplasirane ekipe iz Serije B. To su u ovom trenutku Benevento i Krotone.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...