SADA JE PRAVO VRIJEME DA SE POSVETITE SEBI: Kućna izolacija je idealna da unaprijedite svoja znanja

Umjesto da stalno čitate vesti o korona virusu, posvetite se svom izgledu i obrazovanju.

  • Jeste li znali

  • 25. Mar. 2020  25. Mar. 2020

  • 0


Naravno, da niko ne želi da bude u kući po cijeli dan, niti je bilo ko od nas zamišljao da će nam glavni izlazak u toku dana biti onaj do prodavnice.

Međutim, umjesto da sjedimo i očajavamo zbog trenutnog stanja, ne samo u Srbiji već i svijetu, samoizolaciju i višak vremena bi trebalo da okrenete u svoju korist.

Naime, u životu se treba radovati malim stvarima, a to što vam je sloboda kretanja ograničena (zarad ličnog dobra), ne znači da je i vaš um ograničen.

Umjesto da svoj računar i mobilni telefon koristite samo radi čitanja vijesti o koroni, iskoristite informacione tehnologije za učenje.

Sjetite se svega što ste željeli da uradite za sebe, a nekako nikada niste našli dovoljno vremena za to....

Skinite prašinu sa knjiga na polici

Sjećate se one knjige što ste čitali na moru, pa je po povratku kući nikada niste završili? Sada je pravo vrijeme da dovršite knjigu, pa i da počnete neku od novih koje ste dobili za rođendan. Osim što konačno imate vremena da ih pročitate, skrenut ćete sebi misli sa aktuelnih dešavanja i zabaviti se.

Počnite učenje novog jezika ili naučite da programirate

Izloacija, hm? Možda i nije tako loše, ovo vrijeme mogu iskoristiti da naučim nešto novo i usvaršim svoje znanje. Sada je vreme da počnete da učite neki od stranih jezika za koji ste od uvijek želili da govorite ili čije vam je znanje neophodno za rad na poslu. Njemački jezik, engleski jezik, italijanski jezik ili francuski jezik, samo su neki od jezika koje možete učiti iz udobnosti svog doma zahvaljujući odličnoj ponudi Akademije Oxford. Akademija Oxford pripremila je najpovoljnije ponude online kurseva upravo za vas. Da li su to kursevi računara, administatvini kursevi ili menadžerske obuke, na vama je samo da zauzmete svoje mesto u kućnoj fotelji i prijavite se za online kurs Akademije Oxford.

Vježbajte

Zahvaljujući velikom nizu aplikacija i sajtova, više nemate izgovor. Pa, šta ako je vanredno stnaje? Vježbanje je moguće svuda i bez odlaska u teretanu. Skinite neku od popularnih aplikacija i krenite sa treninzima svaki dan. Kada prođe vanredno stanje i život se vrati u normalu, mnogi koji vas nisu dugo vidjeli bit će zaprepašćeni promjenom. Dakle, nema više izgovora.

Naučite da kuhate

Možda je baš sada pravo vrijeme da pravite malo komplikovanija jela za koja imate vremena. Uostalom jedna od najvećih prednosti kućne izolacije jeste posvećenost kuhanju i uživanje u raznim ukusima. Mašta se budi, a sve ono što je djelovalo previše komplikovano u prijašnjoj svakodnevici, sada je zadatak na koji ćete rado baciti, ako treba i cijeli dan. Uostalom, vjerujemo da se ukućani neće previše žaliti.

(PR/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...