PUTIN SE OBRATIO RUSIMA: Proglasio neradnu sedmicu uz očuvanje zarada

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas Ruse da pokažu disciplinu i odgovornost i ostanu kod kuće kako bi se izborili protiv širenja korona virusa.

  • Svijet

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

"Sve preporuke se moraju poštovati. Moramo zaštititi sebe i one koji su nam bliski", rekao je predsjednik Rusije u obraćanju naciji, preneo je TASS.

"Vjerujte mi, najbezbjednija stvar je sada da ostanete kod kuće", istakao je on.

Putin je narednu sedmicu proglasio neradnom zbog korona virusa, ali uz očuvanje plata.

"Sada je izuzetno važno da se spriječi prijetnja od brzog širenje bolesti, prema tome, proglašavam narednu sedmicu neradnom uz očuvanje zarada, odnosno slobodni dani će trajati od subote 28. marta do nedelje 5. aprila", rekao predsednik Rusije.

On je kazao i da odlaže referendum o ustavnim promjenama planiran za 22. april, prenio je Reuters.

Putin nije rekao kada će biti novi datum glasanja, već samo da će on i drugi procjenjivati situaciju da bi odlučili kada je pravo vrijeme za glasanje.

(Tanjug/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...