WHO DONOSI LOŠE VIJESTI: Najgore za Italiju tek slijedi za vikend

Svjetska zdravstvena organizacija najavila je da bi italija mogla doživjeti vrhunac epidemije u nedjelju. Takve izjave rezultat su analize broja novozaraženih u toj zemlji.

  • Svijet

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

Naime broj zaraženih i urlih nije više u ekponencionalnom rastu kao ranije, te on polako stagnira u posljednja 3 dana. Stroge mjere koje su na snazi izgleda počinju davati rezutati.

"Ovo je jako pozitivan faktor" rekao je za talijanski Radio Capital, Ranieri Guerra, pomoćnik generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije. "U nekim regijama blizu smo tačke opadanja krivulje, stoga vjerujemo da će vrhunac biti ovog vikenda. Smatram da su ova sedmica i prvi dane sljedeće najvažniji" rekao je Guerra.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...