OBDUKCIJA U HRVATSKOJ POTVRDILA: Ugostitelj iz Istre umro je od koronavirusa

Nakon sedam dana objavljeni su nalazi obdukcije istarskog ugostitelja Nine Kernjusa, vlasnika poznate konobe Astarea u Brtonigli. Potvrđeno je da je umro od koronavirusa.

  • Regija

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

"Potvrđeno je da je patološki nalaz umrle osobe iz Istre pokazao da je osoba umrla od koronavirusa", rekao je konferenciji za medije Krunoslav Capak.

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Istarske županije 18. marta kazali su kako je na njihovom području umrla jedna osoba. Rekli su da se radi o osobi koja je bila u samoizolaciji u Brtonigli. 

Na konferenciji za novinare ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak tada je rekao kako je testom potvrđeno da je osoba bila pozitivna na koronavirus.

"Međutim, je li to smrt od koronavirusa ili ne, konačnu riječ treba dati patolog nakon što se obavi obdukcija", poručio je Capak. 

Ministar Vili Beroš rekao je gotovo istu stvar. Obavljena je obdukcija, čiji su se rezultati čekali sve do danas.

Kod njega bili Italijani, kasnije mu javili da imaju koronavirus

On je obolio nakon što su kod njega u restoranu bili Italijani, koji su mu naknadno javili da su pozitivni na koronavirus.

"U restoranu su 7. ožujka bili Talijani koji su prošlog petka tati javili da su pozitivni na koronavirus i tata je već u subotu dobio temperaturu i odmah je zvao dežurnog epidemiologa iz Umaga, Damira Leku. On mu je rekao da obavezno bude u samoizolaciji i izoliran. U ponedjeljak ujutro je tata opet zvao epidemiologa, a doktor mu je rekao da se spremi i dok se tata spremao za u bolnicu, doktor je opet nazvao i rekao da nema tehničkih uvjeta pa da će doći po njega u utorak. Potom je doktor opet nazvao u utorak i rekao da će doći, ali opet nije došao. Ponovno je nazvao i rekao tati da će ipak doći u srijedu", ispričao je ranije za Index Ivan Kernjus.

Navodi kako se ocu tu noć jako pogoršalo stanje i hitna je došla po njega u zaštitnim odijelima, no tata je, kaže, preminuo.

"Dakle nije istina da je tata odbijao liječničku pomoć, ja sam se danas čuo s epidemiologom kojeg je tata zvao, Damirom Lekom, i njemu je strašno žao da se sve tako dogodilo. Mislim da se dogodio čitav splet nesretnih okolnosti i na žalost tako je završilo", rekao je za Index.hr Ivan Kernjus u ranijem razgovoru.

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...