KURTI MISLI DA POZNAJE MATERIJU: "Dogovor sa Srbijom već postignut"

Premijer Kosova Albin Kurti ponovio je na sjednici Skupštine Kosova da je dogovor sa Srbijom već postignut i dodao da nije bilo na njemu da ide u Washington

  • Regija

  • 25. Mar. 2020  25. Mar. 2020

  • 0

"Bilo je lažnih ponuda za odlazak u Bijelu kuću. Samo da ukratko objasnim. Nije trebalo da ja vodim delegaciju, već da mu (Thaciju) se pridružim kada je sklopljen dogovor", rekao je Kurti, prenosi "Kosovo Online".

"Prije ukidanja taksi, Mustafa mi je poslao pismo u kojem je tražio ukidanje...Ja nisam za to da ne uvedemo reciprocitet, ovo je pitanje stavova", rekao je Kurti.

On je ponovio da neće puno izgubiti time što neće više biti premijer, uz ocjenu da će na najvećem gubitku biti građani Kosova.

"Zašto sam ja danas sretan? Jer nije uspjelo da se uvede vanredno stanje, sa ovim premijerom nema ni razmjene teritorija ni vanrednog stanja, to je ekstremna mjera", rekao je Kurti.

Naveo je i da ne postoji izvještaj sa sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost, održanog 17. marta oko konsultacija za proglašenje vanrednog stanja zbog koronavirusa, a na prijedlog predsednika Hashima Thacija.

"Zašto se ovo dešava? Zato što je Kosovo i dalje zarobljena država", rekao je Kurti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...