KOORDINACIONI TIM OBJAVIO: Građani da se pridržavaju svih higijenskih mjera, u pripremi i karantin u Bosanskom Brodu

Glavni koordinacioni tim koji čine predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održao je danas redovan sastanak na kojem je razmatrana trenutna situacija u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona.

  • Politika

  • 25. Mar. 2020  25. Mar. 2020

  • 0

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija, analizirano sprovođenje svih dosadašnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i mjera koje predstoje u borbi sa virusom korona u Republici Srpskoj.

Ministar Šeranić saopštio je da je karantinsko naselje u Šamcu od danas u funkciji, te da je u toku priprema i karantina u Bosanskom Brodu, koji će biti sutra stavljen u funkciju.

On je naveo i da od danas u Studentskom centru "Nikola Tesla" počinje smješatj lica pozitivnih na virus korona.

Na sastanku je apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

(RTRS/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...