"SLOBODNA BOSNA" DOZNAJE: Jelka Miličević ostaje na čelu Kriznog štaba, evo ko su novi članovi (VIDEO)

Uprkos neegativnoj ocjeni, Federalna vlada je, danas donesenim Rješenjem, za komandanta Federalnog štaba civilne zaštite ponovo postavila zamjenicu premijera FBiH i federalnu ministricu finansija Jelku Milićević.

  • Politika

  • 25. Mar. 2020  25. Mar. 2020

  • 2

Vlada FBiH danas je izmijenila Uredbu o Federalnom štabu civilne zaštite. Prema izmjenama, Federalni štab čine komandant, načelnik i sedam članova. Sjednice Federalnog štaba, na zahtjev načelnika Federalnog štaba, kako je precizirano, obavezno saziva i njima predsjedava komandant Federalnog štaba.
 
Federalna vlada je, danas donesenim Rješenjem, za komandanta Federalnog štaba civilne zaštite postavila zamjenicu premijera FBiH i federalnu ministricu finansija Jelku Milićević. Dopremijerka Miličević ostaje na čelu Krznog štab po "sili zakona", mada je Federlna vlada njen rad negativno ocijenila.

Za načelnika Kriznog štaba imenovan je direkto Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak dok su za članove Federalnog štaba civilne zaštite imenovani: direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ania Ajdinović, zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korma, direktor Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar, direktor Federalne direkcije robnih rezervi Tonči Bavrka, sekretar Crvenog križa FBiH Namik Hodžić, te pomoćnici direktora Federalne uprave civilne zaštite Sanita Alagić i Mustafa Kadribegović.
 
Današnjom Odlukom, Vlada FBiH je odobrila raspored i korištenje sredstava namjenskih prihoda iznad iznosa planiranih u Budžetu FBiH za 2020. godinu s posebnog transakcijskog računa namijenjenog zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća, otvorenog kao podračun u okviru Jedinstvenog računa trezora Federalnoj upravi civilne zaštite. Riječ je o sredstvima od 7.128.012 KM, koja su kumulirana iz prethodnih godina.
 
Od ovog iznosa je za nabavku materijala i sitnog inventara planirano 6.128.012 KM, a za nabavku opreme 1.000.000 KM.
 
Sredstva će biti trošena u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća.
 
O izvršenju će biti vođeno posebno knjigovodstvo, a Federalna uprava civilne zaštite će sačinjavati i Sektoru za Budžet Federalnog ministarstva finansija dostavljati periodične i godišnje izvještaje o namjenskom utrošku sredstava.

loading...

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...