DAČIĆ LJUT K'O PUŠKA: "Naše zaražene diplomate liječe krpom i vodom iz lavora"

- Našem diplomati koji se prvi zarazio doktori su rekli da se 21. marta javi da bi se vidjelo da li mu je prošla korona. On je tako i učinio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne...

  • Regija

  • 25. Mar. 2020  

  • 1

Jedan od diplomata iz Misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi, zaražen virusom korona, nalazi se u bolnici, ima visoku temperaturu i u teškom je stanju. Kako ministar Ivica Dačić tvrdi pored njegove postelje nalazi se lavor i krpa, koju ljekari kvase vodom, stavljaju mu obloge za obaranje temperature i tako ga liječe.

Drugi srpski diplomata, kod kojeg je virus otkriven ranije, oporavlja se. Diplomata koji je u teškom stanju nije hospitalizovan čim je tražio pomoć, pa je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo usmeni protest Ambasadi Švajcarske u Beogradu.

Kako je objasnio ministar Ivica Dačić, zdravstvena ustanova u Ženevi nije htjela da ga primi, a druga u Bernu ga je, nakon pregleda, pustila na kućno liječenje, uz preporuku da pije "paracetamol", iako mu je otkazalo plućno krilo?! On je, kako je istakao Dačić, u dosta teškom stanju.

- Našem diplomati koji se prvi zarazio doktori su rekli da se 21. marta javi da bi se vidjelo da li mu je prošla korona. On je tako i učinio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne, a da on preventivno ostane još sedam dana u poluizolaciji. Tako da on sada ne zna da li je izliječen, nadam se da jeste. U međuvremenu se zarazio i drugi diplomata, kojeg nisu htjeli da puste u bolnicu i on je u dosta teškom stanju - objasnio je Dačić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...