POČASNI PREDSJEDNIK BAYERNA NAJAVLJUJE NOVO DOBA: Nakon koronavirusa nogomet će se potpuno promijeniti....

Jedan od onih koji znaju sve o modernom svijetu nogometa je i počasni predsjednik Bayerna, Uli Hoeness, pa njegova mišljenja i predviđanja o budućnosti treba ozbiljno shvatiti

  • Sport

  • 26. Mar. 2020  

  • 0

Uli Hoeness je dao intervju za njemački Kicker i iznio svoje stavove o trenutnoj situaciji. Prvo je iskoristio priliku da pohvali poteze njemačke vlasti u vrijeme pandemije koronavirusa.

"Vlasti u Njemačkoj radi senzacionalan posao... Sada je vrijeme da živimo solidarnost, a ne samo da pričamo o njoj. U pitanju su ljudski životi, tako da bi se apsolutno svi trebali držati donesenih pravila i preporuka", izjavio je Hoeness, pa prešao na budućnost Bundeslige:

 

"Čak i utakmice bez publike garantuju zaradu od TV prenosa, a ako to bude funkcioniralo ne bi trebalo biti egzistancijalnih problema kada je sezona 2019/2020 u pitanju... Međutim, ako utakmica ne bude, recimo do Božića, onda je postojanje čitave lige ugroženo... Ali teško je prognozirati. Svi koji prognoziraju o mogućem terminu nastavka takmičenja su šarlatani".

"Koordinati bi se mogli pomalo promijeniti. Nemoguće je tvrditi, ali ne mogu zamisliti transfere od 100 miliona eura u skorijoj budućnosti. Cijene transfera će pasti i neće se moći vratiti na nivo koji je bio do sada barem naredne dvije ili tri godine jer su sve države pogođene. Vrlo je izvjesno da ćemo dobiti novi nogometni svijet", poručio je Hoeness.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...