POBUNA PROTIV ČOVIĆEVIH LJUDI NA SJEVERU HERCEGOVINE: Načelnik općine Rama ne dozvoljava da se ostvari tajni plan i napravi paralelni zdravstveni sistem…

Brzinom vjetra se kroz ramski kraj  proširila vijest kako uprava Elektroprivrede HZ HB priprema svoj dolazak i boravak na Ramskom jezeru

  • Politika

  • 26. Mar. 2020  26. Mar. 2020

  • 2

Postavlja se pitanje zašto se to događa? Pokušava li se u Rami napraviti karantin samo za odabrane?

Sve nadležne službe, odnosno krizni stožeri od federalnog, kantonalnog, pa do općinskog jasni su u kontroli kretanja zbog smanjenja mogućnosti zaraze koronavirusa.

Umjesto toga, priča se o kretanju veće grupe, njihovom dolasku u Motel na brani HE Rama, za njih se nabavlja hrana, sređuje grijanje, sobe…

Pomalo se uvlači i panika zbog tih „izabranih“ koji se žele izdvojiti od ostalih građana.

O cijeloj situaciji za Ramski vjesnik govorio je i predsjednik Stožera civilne zaštite Prozor-Rama Jozo Ivančević.

„Stožer civilne zaštite Prozor-Rama poduzima sve aktivnosti koje propisuju federalni i županijski krizni stožeri. Na sve moguće načine u skladu sa zakonom štitimo naše građane. Do sada se stanovnici naše općine dobro drže uputa i zapovijedi te ih svakako moram pohvaliti. Činimo sve što je moguće da nam se ne dogodi ono što se dogodilo u bolnici u Mostaru. Jučer su me zvali brojni sugrađani, ogorčeni su i uznemireni. Svi su jedinstveni u osudi ovog pokušaja, nema stranačkih razdvajanja. Neki stanovnici Mluše najavljuju blokadu dolazaka u Motel. Razgovarao sam s direktorom radne jedinice HE Rama te dao jasno do znanja da se takve stvari ne mogu raditi. Imamo zadaću pomoći našem narodu u ovoj borbi za puko preživljavanje i nećemo dozvoliti nikakvo preseljavanje iz drugih mjesta u našu općinu. Nema i ne smije biti nikakvih razlikovanja, nema povlaštenih“, kazao je Ivančević.

U Prozor-Rami se nadaju da će oni koji planiraju preseljenja u taj gradić shvatiti da za to moraju dobiti određena odobrenja, te vjeruju da će biti dovoljno pameti i da neće poduzimati nikakve radnje koje nisu u interesu građana općine Prozor-Rama.

Jučer su oko 13 sati stigle namirnice i hrana u motel na brani. Osoblje je po zaduženju u nabavku išlo u Tomislavgrad. Što god kazali iz Elektroprivrede HZ HB i demantirali očigledno je da se nešto sprema.

Podsjetimo, načelnik Prozor-Rame Jozo Ivančević član je HDZ-a 1990, i baš kao i predsjednik te stranke Ilija Cvitanović rođeni je Ramljak.

(SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...