DRAMA U VLADI SRBIJE: Sekretar dolazio zaražen na posao, da li ima oboljelih članova Vlade?

Nije im svejedno: Ministri su na nogama nakon otkrića da je činovnik Ministarstva zaštite životne sredine dolazio inficiran u zgradu u kojoj se oni okupljaju.

  • Regija

  • 26. Mar. 2020  26. Mar. 2020

  • 0

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Branislav Blažić jeste prvi slučaj člana Vlade Srbije zaraženog koronavirusom, ali najvjerovatnije nije jedini.

Vijest da je Blažić pozitivan na ovaj virus podigla je na noge sve ministre i Vladine službenike, jer se otkrilo da je on u prethodnim danima, osim na svom radnom mjestu u zgradi SIV 3, dolazio na sastanke i u Nemanjinu 11, i to u salu gdje se održavaju sjednice Vlade!

FOTO: BETA/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je Blažić boravio u sali gdje se sastaju ministri. - Blažić je iz Kikinde. Ali on je bio na sjednici odbora u Vladi, tamo gdje se drže sjednice Vlade. To znači da je bio u kontaktu s jednim krugom ljudi, a ima i drugih koji su unutar Vlade ili unutar ministarstava mogli da dobiju taj virus, govorim o zaposlenima... Ne znam da li ima novih zaraženih u Vladi i ministarstvima, govorim o onima koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, kao što su Blažić ili naše diplomate u Ženevi - izjavio je Dačić.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže za Kurir da je Blažić prije osam dana bio pozitivan na testu na koronavirus.

- Zaposleni u ministarstvu zasad ne pokazuju nikakve simptome tog virusa, a četvoro koji su bili u direktnom kontaktu s njim su u kućnoj izolaciji. Zasad su svi dobro i niko nema simptome korone. Naravno, odmah po saznanju da je Bane oboleo od koronavirusa dezinfikovali smo sve prostorije u ministarstvu u kojima je boravio i preduzeli sve potrebne mere - rekao nam je ministar i dodao da je u stalnom kontaktu s Blažićem, koji se, kako kaže Trivan, osjeća dobro.

(Kurir/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...