POTRES U SVJETSKOJ EKONOMIJI: Pljušte ostavke direktora najvećih svjetskih kompanija

Nedavno su ostavke podnijeli glavni izvršni direktori nekih od najvećih firmi na svijetu.

  • Ekonomija

  • 26. Mar. 2020  26. Mar. 2020

  • 0

Najpoznatiji od njih svakako je Bill Gates, jedan od osnivača Microsofta, koji je rekao je da će napustiti upravni odbor te kompanije da bi se posvetio dobrotvornom radu.

Milijarder je objavio da u potpunosti napušta upravni odbor, kao i upravni odbor konglomerata Berkshire Hathaway, koji vodi milijarder Warren Buffett.

Gates je naveo da planira da posveti više vremena Fondaciji Bill i Melinda Gates, a ostat će i savjetnik za tehnologiju izvršnom direktoru Microsofta i drugim liderima kompanije, prenosi portal Krstarica.

Gates, međutim, nije jedini. Naprotiv. Ostavke su, baš usred pandemije korona virusa, podnijeli i drugi direktori moćnih svetskih kompanija:

· Ginni Marie Rometty – IBM

· Jerry Maren – MGM

· Marilyn Houston – Lockheed Martin

· Bob Iger – Disnes

· Les Wexner – Lbrands

· Ajay Banga – Mastercard

· Jason Druhe – Uber its

· Randy Fryer – Hulu

· Fernando Merce– Nestle Voters

· Kate Block – Salesforce

· Barbara Novick – Blackrok

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...