PANIKA U HRVATSKOJ, KOMPLETNO DALMATINSKO MJESTO POSTAJE "CRVENA ZONA": Razmišlja se o potpunoj karanteni, cijela drama je počela nakon jedne rutinske operacije

OB Zadar je zbog samoizolacije ostao bez 25 doktora i 27 medicinskih sestara te 4 nezdravstvena djelatnika, javlja Zadarski.hr.

  • Regija

  • 26. Mar. 2020  

  • 0

- Danas nema novih slučajeva oboljelih, kazao je epidemiolog Alan Medić na konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije te se osvrnuo na dva slučaja koja su se pojavila u srijedu popodne.

- Riječ je o doktoru iz Specijalne bolnice Biograd te njegovoj pacijentici koju je operirao. Njihovih otprilike sto kontakata se nalazi u samoizolaciji, a u toku dana ćemo vidjeti hoće li biti potrebe za opsežnijim mjerama u Biogradu. U tijeku smo pravljenja procjene hoće li grad zatvoriti na 14 dana kolika je i faza inkubacije, točnije hoće li Biograd iduća dva tjedna biti karantena. Moja procjena je da će to više biti 'da' nego 'ne' to jest da će Biograd na dva tjedna biti u karanateni. Do kraja dana ćemo donijeti tu odluku, a sve u skladu s Nacionalnim stožerom, kazao je epidemiolog Alan Medić dodajući kako doktor nije imao simptome kada je radio, već da su mu se simptomi pojavili kada je bio kod kuće.  Kazao je i kako će se Specijalna bolnica u Biogradu danas i sutra u potpunosti isprazniti i dezinficirati, javlja Zadarski.hr.

Direktor OB Zadar Željko Čulina kazao je kako je zaražena pacijentica primljena u zadarsku bolnicu zbog upale pluća i respiratornih problema, a kada su saznala da ju je operirao zaraženi doktor, odmah si je prebacili na COVID odjel, rekao je ravnatelj Čulina dodajući kako se čekaju nalazi jučerašnji 20 testova, ali i kako je od jutro uzeto sedam novih testova.

Također je kazao kako je zaraženi doktor iz biogradske bolnice operirao još neke pacijente, ali i kako je njegov sin djelatnik zadarske bolnice te se on sada nalazi u samoizolaciji.

OB Zadar je zbog samoizolacije ostao bez 25 doktora i 27 medicinskih sestara te 4 nezdravstvena djelatnika, javlja Zadarski.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...