BROJ RASTE: Druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, preminuo muškarac u Zagrebu

Direktorica bolnice Alemka Markotić na današnjoj je konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite izjavila kako je jedan od bolesnika na respiratoru u kritičnom stanju.

  • Regija

  • 26. Mar. 2020  

  • 0

U teškom stanju je i njegova supruga.

Podsjetimo, 74-godišnjak je druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Jučer je potvrđeno da je ugostitelj iz Istre koji je preminuo prije tjedan dana umro od koronavirusa.

Ukupno 481 slučaj u Hrvatskoj

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite jutros je potvrđeno 39 novooboljelih osoba koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđena ukupno 481 oboljela osoba, a 22 osobe su ozdravile. Zabilježena su prva dva slučaja u policiji, rečeno je na presici.

Ukupno je testirano 3958 uzoraka, a samo jučer obavljeno je 566 testiranja. Na respiratoru je 13 osoba - 7 u Zagrebu, 3 u Osijeku, 1 u Rijeci, 1 u Splitu i 1 u Dubrovniku.

Epidemiolozi posljednjih dana poručuju kako smo u uzlaznoj putanji te da će taj broj i rasti. "Dosadašnje brojke nam daju nadu da će naša krivulja biti više položena nego uspravna", rekao je jučer šef HZJZ-a Capak.

Jučer su u Hrvatskoj i prva mjesta stavljena u karantenu. To su Murter i Betina, a na ceste je policija čak postavila šiljke za bušenje guma kako nitko ne bi napustio ta dva mjesta.

Jutrošnji podaci županija koje su održale press-konferencije ili poslale priopćenja:

Istarska županija - 3 novo. Ukupno: 41 slučaj
Osječko-baranjska - Ukupno: 32 slučaja
Splitsko-dalmatinska - 5 novih. Ukupno 36 slučajeva
Zadarska: Ukupno: 9 slučajeva
Varaždinska: 3 nova. Ukupno: 17 slučajeva
Dubrovnik: 2 nova. Ukupno: 26 slučajeva

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...