BROJEVI SU PONOVO PORAŽAVAJUĆI: Italija skoro dostigla Kinu po broju oboljelih; U posljednjja 24 sata umrlo je...

U posljednja 24 sata, u Italiji je je broj ukupno oboljelih prešao 80.000 te sada iznosi 80.539, javlja Ansa. To znači da je Italija po broju ukupnih slučajeva zaraze gotovo dostigla Kinu koja ima 81.285 slučajeva zaraze.

  • Svijet

  • 26. Mar. 2020  

  • 0

Corriere della Sera, pozivajući se na podatke italijanske civiline zaštite, piše da je riječ o 6.153 slučajeva zaraze više u odnosu na jučer. Broj aktivnih slučajeva u odnosu na jučer je porastao za 4492.

Od jučer, od posljedica bolesti COVID-19 umrlo je još 662 pacijenta (21 manje nego jučer), što znači da je ukupno od koronavirusa do sada umrlo 8165 ljudi u Italiji. Također, od jučer je od koronavirusa ozdravilo 999 građana Italije.

Do danas je u Italiji umrlo čak 37 doktora od posljedica virusa. Broj novozaraženih ponovno je u porastu, a epicentar zaraze ostaje Lombardija. 

(Jutarnji list / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...