DODIK POJASNIO, ALI ZAŠTO ONDA OVA MJERA: Šta znači vanredno stanje u RS-u?

Kao jedan od primjera Dodik je naveo mogućnost da se uvedu veće kazne za one osobe koje ne poštuju mjere izolacije

  • Politika

  • 26. Mar. 2020  26. Mar. 2020

  • 0

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da će uvođenjem vanrednog stanja u RS-u omogućiti, između ostalog, brže donošenje odluka i uredaba sa zakonskom snagom, a sve s ciljem efikasnije borbe protiv virusa korona, prenose "Nezavisne novine".

Kao jedan od primjera naveo je mogućnost da se uvedu veće kazne za one osobe koje ne poštuju mjere izolacije.

U Narodnu skupštinu stigao je zahtjev Vlade RS za zakazivanje posebne sjednice republičkog parlamenta radi proglašenja vanrednog stanja na teritoriji RS-a, a na bazi člana 70. Ustava RS i člana 38. Zakona o Vladi ovog entiteta. U RS-u je trenutno na snazi vanredna situacija.

(NN)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...