SMRT DJEČAKA (16) OD KORONAVIRUSA U FRANCUSKOJ IZNENADILA NAUČNIKE : Primjećeni NOVI SIMPTOMI koji nisu zabilježeni u Kini

Među preminulim od posljedica COVID-19 nalazi se i 16-godišnji dječak s područja pariske regije Ile-de-France

  • Svijet

  • 26. Mar. 2020  26. Mar. 2020

  • 0

Broj preminulih od zaraze koronavirusom u Francuskoj porastao je na 1.696, u posljednja 24 sata umrlo je još 365 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Jerome Salomon, iz Ministarstva zdravstva Francuske, izjavio je također da je broj slučajeva zaraze korona virusom povećan za 3.922, na ukupno 29.155.

Istakao je da se na intenzivnoj njezi nalazi 3.375 zaraženih, a ozdravilo je 4.948 osoba. 

Salomon je potvrdio da je u posljednja 24 sata preminulo još 365 osoba, čime je broj umrlih povećan na 1.696.

Navodeći da se među preminulim nalazi i 16-godišnji dječak s područja pariske regije Ile-de-France, Salomon je napomenuo da se gubitak čula mirisa i okusa smatraju novim simptomima virusa, koji nisu zabilježeni u Kini.

Danas je zabilježena i najveća smrtnost u jednom danu, od izbijanja virusa. 

Prema podacima policijskog sindikata Alternativa, 257 policajaca je pozitovno na COVID-19, a 10.131 policajac se nalazi u karantinu.

(AA / SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...