SAD JE VAŽNIJE VIŠE NEGO IKAD: Uz pomoć ova dva sastojka podignite imunitet i recite virusima zbogom…

Ove relativno jeftine namirnice možete nabaviti u svim većim prodavnicama

  • Zdravlje

  • 27. Mar. 2020  

  • 0

Znanstvenici potvrđuju da je med vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog kolesterola i šećera te drugih neprijatelja našeg zdravlja.


Srčane bolesti

Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na kruh i jedite za doručak. Ovo će smanjiti nivo kolesterola u arterijama i spriječiti srčani udar.

Artritis

U čaši vruće vode promiješajte dvije velike kašike meda i jednu čajnu kašiku cimeta u prahu. Popijte to ujutro i navečer. Kod redovnog konzumiranja pozitivno utiče i na kronični artritis.


Infekcije žučnog mjehura

U čaši mlake vode promiješajte dvije velike kašike cimeta u prahu i jednu čajnu kašiku meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnom mjehuru.


Kolesterol

Promiješajte dvije velike kašike meda i tri čajne kašike cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo kolesterola će se sniziti za 10% u roku od dva sata.


Prehlada

Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa ¼ kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će riješiti prehladu, kronični kašalj i začepljenje sinusa.


Bol u želucu

Med u kombinaciji s cimetom izliječit će bol u želucu. Uzimajte to redovno da bi iskorijenili čir na želucu.


Imuni sistem

Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa


Gripa

Prokuhajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako ujutro na prazan želudac pola sata prije doručka.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...