DF POZVAO VLADU DA ISPRAVI GREŠKU: "Zagreb nije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, budžet..."

... HNK pune građani Konjica

  • Mini market

  • 27. Mar. 2020  27. Mar. 2020

  • 2

Kantonalni odbor Demokratske fronte Hercegovačko - neretvanskog kantona poziva Vladu HNK da prestane sa institucionalnom diskriminacijom građana Konjica, s obzirom na činjenicu da je Vlada HNK više novaca izdvojila za pomoć Gradu Zagrebu nego Bolnici i Domu zdravlja u Konjicu.

"Pozivamo Vladu HNK da ispravi načinjenu grešku. Nemamo ništa protiv solidarnosti sa Zagrebom, ali se u ovom trenutku moraju znati prioriteti. Uz dužno poštovanje prema građanima Zagreba kojima ovim putem upućujemo iskrene riječi podrške, ipak želimo ukazati na činjenicu da budžet HNK pune građani Konjica, te prema tome, i zdravstvene ustanove Općine Konjic ne samo da moraju biti u prednosti, nego u ovom trenutku moraju biti prioritet imajući u vidu stanje pandenije i tešku situaciju u Konjicu.

Pozivamo Vladu HNK da odmah izdvoji dodatna sredstva za Bolnicu i Dom zdravlja u Konjicu".

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...