CRNOGORCI ODBILI VUČIĆA: "Neka nam ne poklanja naše respiratore. Neka ih zadrži - Srbiji su potrebniji"!

Potpredsjednik crnogorske Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović odbio je ponudu predsjednika Srbije Aleksandru Vučiću da Crnoj Gori donira pet respiratora i poručio da će se Crna Gora snaći i bez Srbije.

  • Regija

  • 28. Mar. 2020  28. Mar. 2020

  • 4

"Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili hranu o kojoj govori predsjednik Srbije. Ima država gdje je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, a da vam ne bude oduzeta kao što se to nama desilo sa respiratorima na tržištu Srbije", navodi se u Twitter poruci Simovića.

On naglašava da su posebno zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora, koja bi Aleksandar Vučić donirao na bazi dogovora sa liderom NSD.

"Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama. Crna Gora je odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije koronavirusa svakom svom građaninu obezbijedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštit", zaključuje Simović.

U sličnom tonu reagirao je i crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović.

"Hvala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ponudi da nam donira tri naša respiratora koja smo mi naručili za crnogorsko zdravstvo. Mi u Crnoj Gori razumijemo zašto Vlada Srbije nije dozvolila da naručeni respiratori dođu u Crnu Goru. Cijeneći ozbiljnost situacije u susjednoj državi vjerujemo da su ta sredstva trenutno potrebnija zdravstvenom sistemu Srbije“, rekao je Hrapović.

Dodao je da je Crna Gora uvijek spremna da pomogne zdravstveni sistem i građanima Srbije, kao što je to i do sada radila.

Prethodno je predsjednik Srbije odgovorio na optužbe iz Crne Gore da je Srbija "otela Crnoj Gori" respiratore.

"Veoma je važno da odgovorim na optužbe koje su stigle iz Crne Gore. Srbija nije nikada nikome ništa otela niti uzela. Na tržištu smo kupili sve najnormalnije. Spremni smo i razgovarali smo da im poklonimo 3 respiratora besplatno. Takođe, spremni smo da na molbu Andrije Mandića damo još dva respiratora za Pljevlja i Bijelo Polje", rekao je Vučić u obraćanju naciji.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...