POTVRĐENO:U posljednja 24 sata, 17 novih slučajeva koronavirusa u BiH

Sedamnaest novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je jutros u našoj zemlji. Riječ je o sedam slučajeva u Republici Srpskoj, sedam na području Tuzanskog kantona, te tri slučaja u Širokom Brijegu.

  • Hronika

  • 28. Mar. 2020  28. Mar. 2020

  • 0

Kako je rekao ministar zdravlja RS Alen Šeranić, u posljednja 24 sata od 74 uzorka potvrđeno je sedam pozitivnih i tako u tom bh. entitetu sada postoje 162 slučaja od čega su 91 muškarci i 71 žena.

"Jedna osoba je iz Banje Luke, ašest je iz Bosanske Gradiške. u Banjoj Luci je riječ o tzv. trećem klasteru, a u B. Gradiški riječ je o porodičnom klasteru kod pet slučajeva. šesti slučaj nema veze sa tim klasterom", rekao je Šeranić.

Sve osobe su u izolaciji i bit će praćeni u skladu s procedurom te su u stabilnom stanju. Sedam osoba zaraženo je koronavirusom u Tuzli a svi zaraženi bili su u kontaktu sa medicinskom sestrom iz Medicinskog instituta Bayer kod koje je sinoć potvrđen pozitivan test na SARS-CoV-2.

Što se tiče Širokog Brijega, u Zapadnohercegovačkom kantonu su potvrđene tri testirane osobe. Sada je time ukupno 16 zaraženih osoba u spomenutom kantonu.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...