ZBIRNI PODACI ZA PODRUČJE ZAPADNE HERCEGOVINE: "U HNK 33 osobe zaražene, u ZHK 16 slučajeva koronavirusa, pet..."

"U protekla 24 sata 45 osoba testirano je na prisustvo virusa Covid-19..."

  • Hronika

  • 28. Mar. 2020  28. Mar. 2020

  • 0

U Hercegovačko-neretvanskom kantona 33 osobe su zaražene su virusom Covid-19, od čega 22 iz Konjica, deset iz Mostara i jedna iz Čitluka.

"U protekla 24 sata 45 osoba testirano je na prisustvo virusa Covid-19, a sedam testova bilo je pozitivno. Pet zaraženih osoba je iz Širokog Brijega, jedna iz Ljubuškog i jedna iz Konjica", rekao je je direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK Nermin Avdić. Kazao je kako je u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno 11 pacijenata, od koji je pet na respiratotu, dok su dvije osobe u oporavku.

Od izbijanja epidemije koronavirusa u Zapadnohercegovačkom kantonu do sada je testirano ukupno 37 osoba, a 16 ih je pozitivno. U samoizolaciji se nalazi oko hiljadu građana tog kantona. 

(NAP)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...